Danmark

Om Lund & Staun

Billede

Lund & Staun udfører total- og hovedentrepriser samt alt i tømrer-, snedker- og murerarbejde: Fra pudsreparationer og udskiftning af sternbrædder til tagrenoveringer, butikker, domiciler og tilbygninger.

Lund & Staun har over 50 svende og 10 lærlinge samt en stab af kompetente entrepriseledere. De udfører byggeopgaver over det meste af landet og har desuden eget snedkerværksted og en flåde på mere end 30 servicevogne. Ledelsesstrukturen er dynamisk, og via en veltilrettelagt planlægning sørger de for at være på forkant med byggebranchen, så de altid skaber optimale løsninger for deres kunder.

Billede

Derfor er Lund & Staun med i Green Building A-Z

Lund & Staun deltager i projektet, da de gerne vil tilføre projektet deres praktiske erfaringer med bæredygtigt byggeri. Siden 2012 har bæredygtighed indtaget en stadigt større rolle i virksomheden, og det, der begyndte som en niche, er efterhånden et vigtigt ben i organisationen, hvilket blandt andet har medført, at Lund & Staun:

  • Færdiggjorde i 2013 et af Danmarks første DGNB certificerede byggeri – også opført som lavenergibyggeri efter den danske 2020-standard.
  • Færdiggør i 2016 en bygningsrenovering, som certificeres efter bæredygtighedsordningen DGNB.
  • Færdiggjorde i 2015 “Danmarks mest bæredygtige stadion” – opført efter passivhus-princippet og indholdende elementer fra DGNB-systemet.
  • Opnåede i 2016 en FSC-certificering som første entreprenørfirma i Danmark.

Lund & Stauns rolle i Green Building A-Z

Lund & Staun og giver input og sparring til, hvordan de offentlige byggerier kan blive mere bæredygtige, samt har fokus på selv at blive endnu bedre gennem et strategisk fokus. Lund & Stauns rolle i projektet er derfor:

  • Være med til at kvalificere demo-uddannelser udviklet gennem projektet. Dette er blandt andet sammen med UCN og Tech College Aalborg.
  • Være med til at styrke overlevering af bygningen – commissioning – og bidrage med deres egne erfaringer.
  • Især med i den del af projektet, der handler om renovering.
  • Deltager i Partnerworkshops om temaer/værktøjer – til udvikling af værktøjskassen. Dette kan bl.a. inkludere at bidrage til udviklingen af relevante bæredygtighedskrav. Det kan også inkludere at give input til, hvilken viden de har brug for, at kommunerne har, når de vil bygge bæredygtigt.

Arbejder med hvordan de selv kan arbejde strategisk med bæredygtighedsarbejdet – fx gennem udarbejdelse af en plan for bæredygtig forretningsudvikling. Dette er relateret til arbejdet med forankring i egen organisation.

Kompetencer som tilføres Green Building A-Z

Lund & Staun stiller vores erfaringer til rådighed for projektet i form af både projektledere og håndværkere, som har praktisk erfaring med bæredygtigt byggeri. Samtidigt stiller vi organisationens interne kompetencer inden for kommunikation og formidling til rådighed, da disse også har spillet en central rolle i bæredygtige projekter.

Modsat den anden virksomhed, MT Højgaard, er Lund & Staun en mindre virksomhed, og kan derved give input til projektet ud fra de erfaringer og udfordringer en mindre virksomhed står overfor, når der skal bygges bæredygtigt samt sikres de nødvendige kompetencer.

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om Lund & Staun – besøg deres hjemmeside her.

 

Kontakt partnerne fra Lund & Staun

Henrik Staun

Lokal projektleder

+45 2066 1313
/henrik-staun-bendtsen

Bent Skaarup Lindhardt

Lokal kommunikatør

+45 9666 1331
/bent-skaarup-lindhardt

Jesper Ørum Larsen

Lokal økonom

+45 4054 0557
/jesper-ørum