Humlebien er klar til at flyve

Kasper Nyhus Ukategoriseret

Børnehaven Humlebien, som er Green Building A-Zs pilotprojekt i arbejdspakke 4.1, blev officielt indviet den 20. juni 2019. Det var en god og spændende indvielse med de obligatoriske taler, lidt godt til ganen og en skøn mulighed for at gå på opdagelse de nye, bæredygtige omgivelser, der mange år ud i fremtiden skal danne rammen for glade pædagoger, forældre og børn.

Børnehaven Humlebien summer af bæredygtighed på flere områder. De etablerer blandt andet ormegård, arbejder med affaldssortering, bruger genbrugsmøbler, og det hele er pakket ind i en bygning, der forventes at blive certificeret til DGNB Sølv. Den grønne omstilling bliver hverdag for de børn, der senere i livet skal være med til at sikre en endnu mere bæredygtig verden.

Børnehaven er bygget efter den internationale bæredygtighedsstandard DGNB samt Aalborg Kommunes Bæredygtighedsmanual. Det skal være med til at sikre grøn omstilling gennem bæredygtig vækst med fokus på ansvarlighed overfor både miljø, ressourcer og sociale forhold.

Dagen var kulminationen på mange måneders hårdt og spændende arbejde med at forme og udvikle institutionen. En proces der har involveret mange faggrupper lige fra bygherrerådgiver til arkitekter, entreprenører, pædagogisk personale og mange flere. Det betyder, at rammerne er fuldstændigt tilpasset en hverdag med børns læring, trivsel, dannelse og udvikling i fokus – det kan kun blive positivt!