Indlæser Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Denne arrangement er passeret.

LIVSCYKELANALYS(LCA) I BYGGPROCESSER – HUR MOTIVERAR VI MER HÅLLBARA INVESTERINGAR

5. september 2018 @ 09:30 - 16:00

Med rätt val kan vi minska vår miljö- och klimatpåverkan i byggprocesser, men hur går vi från att tänka bara byggnationen till att se byggnaden från hela sin livscykel? På Green Building A-Z’s tredje nätverksträff den 5:e september diskuterar vi erfarenheter och motivationsfaktorer.

Som föreläsare har vi Ulf Alexandersson tidigare ekonomi och finanschef på Alingsåhem. Han kommer berätta om deras projekt bl.a. ombyggnaden av miljonprogramsområdet Brogården som har stort fokus på hållbarhet samt vilka verktyg de använder för att motivera sina investeringar.

På eftermiddagen träffar vi Kjell-Ove Sethson, VD på Fristad Bostäder, FRIBO, som delar med sig av deras erfarenheter av LCA. Även Peter Serrander, delägare från Fristads bygg kommer vara med och ge sin bild av arbetssätt om LCA från entreprenörens sida, även kopplat till studiebesöket. Vi besöker också Fristad bostäders flerbostadshus i trä på Åsbovägen i Fristad. Husen har vunnit Miljöpris, blev prisade för Stadsbyggnadspriset i Borås 2015 och var bland 5 finalister till Årets Bygge i Sverige 2016. I september 2016 blev husen nominerade till Nordiska Bostadspriset som organisationen NBO delar ut vartannat år.

Se hele programmet her

Detaljer

Dato:
5. september 2018
Tidspunkt:
09:30 - 16:00

Arrangør

Hållbar Utveckling Väst

Sted

Quality Hotel Grand
Hallbergplatsen 2
Borås, Sweden
+ Google Map